Vården & Hjälporganisationer

FAQ/
Vården & Hjälp­organisationer

Varför gör ni det här?
Alla ni inom vården arbetar extremt hårt efter Corona-utbrottet. Många jobbar långa arbetsdagar och skift för att sedan komma hem till familjelivet med städning, barnläggning och matlagning (av såväl middagar som matlådor till dagen efter). Ni som arbetar på hjälporganisationer såsom ex. Stadsmissionen drabbas hårt av sjukskrivningar samtidigt som ni dagligen möter människor som tidigare tjänat ihop pengar på ex. burksamling och allmosor. Människor som nu står helt utan pengar eftersom gatorna tömts på medmänniskor.

Med Food4Heroes vill vi stötta alla ni hjältar inom vården och ge kraft åt hjälporganisationerna. Och vi vill göra det samtidigt som vi räddar delar av restaurangnäringen.

Efter Corona-utbrottet har även restaurangbranschen drabbats enormt hårt. Många har sett sina verksamheter som de byggt upp under flera år plötsligt stå helt utan kunder. Omsättningsminskningar hos flertalet aktörer har legat på så mycket som 95%. Det säger sig självt att det kommer bli oerhört många som hamnar under konkurshot eller måste säga upp all personal.

Restaurangerna som ni vant er vid att ha vid varje gathörn kan nu komma att raderas ut en efter en. Och väldigt många människor som haft det som arbete kommer snart stå arbetslösa.

Vi ber nu företag att med små, eller stora, gåvor se till att stötta alla er vardagshjältar genom att anlita restauranger till att laga mat åt er. På det sättet hjälper företagen åt två håll samtidigt!

Hur funkar det?
Vi får in ekonomiska bidrag från företag och privatpersoner som ska täcka våra grundkostnader för att leverera ut mat till vårdpersonal och behövande. Vi baserar allt på ett självkostnadspris om 100 kr/portion med höjd för personalomkostnader. Varje peng som kommer in går direkt till mat ut. Skulle det bli någon form av överskott går även det till nya portioner eller direkta bidrag till hjälpverksamheter.

Hur ansluter jag vår vårdenhet eller organisation till Food4Heroes?
Vi vill hjälpa alla – gärna nu! Allt eftersom vi får ekonomin till det ansluter vi en efter en. För att få leveranser till just er – kontakta oss på food4heroes@creme.se.

Vilka krav finns på restaurangerna för att få vara med?
Det viktigaste för oss är att maten vi levererar ut till alla hjältar och behövande i samhället är att det är vällagad och bra mat. Vi ställer därför krav på att restaurangerna inte har några anmärkningar vid miljöinspektioner under de senaste 24 månaderna.

Hur gör vi med allergier, specifika kostönskemål och andra preferenser?
Vi försöker variera maten så mycket det bara går. Allergener ska så långt det är möjligt märkas ut på lådorna. Hör gärna av er direkt till restaurangen som levererat om ni har några frågor om innehåll eller önskemål vid framtida leveranser.